Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Günümüzde uygulanan modern yöntemlerle polipler ve tümörler cerrahi yöntemlere ihtiyaç duyulmadan endoskopik yöntemlerle alınabilmektedir. ESD yöntemi ile sindirim sisteminde gelişen kanserlerin ameliyatsız bir şekilde tedavi edilmesi mümkündür. Sindirim sisteminde birçok farklı nedene bağlı olarak polip oluşabilmektedir. Özellikle genetik etmenler ve beslenme bozuklukları gibi faktörler sindirim sisteminde kanser gelişme riskini arttırmaktadır. Polipler hiçbir belirti vermeden gelişebilir ve büyüyebilirler. Bu nedenle herhangi bir belirti görülmese dahi 45 yaş üzeri tüm kişilerin rutin tarama testlerini aksatmaması önerilir.
ESD (Endoskopik Submukozal Diseksiyon) Yöntemi ile Hangi Hastalıklar Teşhis ve Tedavi Edilebilir?
Sindirim sistemi kanserleri ülkemizde ve dünyada en sık görülen kanser türleri arasında yer alır. En sık mide bölgesinde gelişen kanserlerin erken evrelerde ileri endoskopik yöntemler yardımıyla ameliyatsız şekilde tedavi edilmesi mümkündür. ESD yöntemi ile mide, yemek borusu, ince ve kalın bağırsakta ortaya çıkan polipler ve lezyonlar alınabilmektedir. ESD işlemi ile kanserli dokular veya kanser öncülü lezyonlar başarılı şekilde alınabilir.
ESD (Endoskopik Submukozal Diseksiyon) İşlemi Nasıl Uygulanır?
ESD (Endoskopik Submukozal Diseksiyon) İşlemi Öncesi
ESD işlemi yüksek çözünürlüğe sahip video kameraya sahip endoskop ismi verilen cihazla uygulanmaktadır. Uygulama kalın bağırsak bölgesini incelemek amacıyla yapılırsa öncesinde bağırsak temizliği yapılması gerekir. Yemek borusu bölgesinin incelenecek olması durumunda ise 8 saat kadar açlık yeterlidir.
ESD (Endoskopik Submukozal Diseksiyon) Uygulaması
ESD endoskopi ünitesinde anestezi altında uygulanmaktadır. ESD uygulaması sırasında hastanın vücuduna kesi uygulanmaz ve uygulamanın ardından hastalar birkaç saat hastanede dinlenmelerinin ardından taburcu edilebilir ya da doktorunun gerekli görmesi durumunda 1 gece hastanede izlenebilir.
Ucunda yüksek çözünürlüklü bir kamera olan ince bir boru şeklinde olan endoskop cihazı yardımı ile ilgili bölgeye girilir. Endoskop kanalı içerisinden geçirilen özek kesiciler ve aletlerle lezyon alınır. ESD uygulaması tümörün yerleştiği konum, büyüklüğü ve endoskopik görüntüsü gibi etkenlere bağlı olarak yarım saat ile birkaç saat arasında sürer.
ESD (Endoskopik Submukozal Diseksiyon) İşlemi Sonrası
ESD işlemi sonrasında hastanın genel durumunun kontrol edilebilmesi için, doktorunun gerekli görmesi halinde 1 gece hastanede istirahat etmesi gerekebilir. ESD işleminin ardından hastaların ilk etapta yumuşak gıdalarla ve sıvı ağırlıklı beslenmesi gerekmektedir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.