Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
İzsiz tiroid ve paratiroid cerrahisi, endokrin bezlerin cerrahi süreçlerinde kesi kullanmadan gerçekleştirilen uygulamaları kapsamaktadır. Bu uygulamalarda laparoskopik, endoskopik yöntemlerden yararlanılmaktadır ve böylece izsiz bir şekilde tiroid ve paratiroid cerrahisi gerçekleştirilmektedir.
Tiroid bezi ve paratiroid bezi vücudumuzun başta metabolizması olmak üzere çok sayıda sistemi için ihtiyaç duyduğu salgılamaları gerçekleştirmektedir. Tiroid bezinin salgıladığı hormonlar ve paratiroid bezinin kalsiyum dengesini oluşturması vücut için oldukça önemli aktivitelerdir. Bu bezler kalp damar ve böbrek başta olmak üzere vücudun çok sayıda bölgesini etkilemektedir. Tiroid bezi ve paratiroid bezlerinde çeşitli problemler yaşanabilir ve hücre anomalileri üzerinden kanser dahi gelişebilir. Çeşitli tanı yöntemleriyle araştırılabilen tiroid ve paratiroid bezleri cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilirler. Bu kapsamda gelişen tıp teknolojileri ve modern tıp uygulamaları kapsamında laparoskopik, endoskopik yöntemlerle sıklıkla başvurulmaktadır. Böylece hiçbir kesi açmadan cerrahi süreç sonuçlandırılabilir. İzsiz tiroid ve paratiroid cerrahisi gerçekleştirilebilir.
Tiroid bezi vücut için oldukça önemli olan T3 ve T4 hormonlarını salgılamak ile görevlidir. Oldukça küçük bir bez olmasına karşın vücut metabolizmasını ayakta tutacak hormonları salgılayarak büyük bir görevi yerine getirir. Tiroid bezinde meydana gelen çeşitli problemler, tiroid bezinin normal çalışma potansiyelinden hızlı ya da yavaş çalışması hormon dengesini etkileyebilir. Böylece çeşitli organlar ve vücut sistemleri de etkilenebilir. Sonucunda çok sayıda hastalıkla karşı karşıya kalmak mümkündür. Tiroid bezi problemleri çok sayıda farklı tanı uygulaması kapsamında ortaya çıkarılabilir. Ardından tedavi uygulamalarına başlanır. Yaşanan problem neticesinde çeşitli tedavi yöntemlerine başvurulabilir. Tiroid bezi için cerrahi uygulamalara sıklıkla başvurulmaktadır. Tiroid bezi uygulamalarında bazı durumlarda laparoskopik, endoskopik yollara başvurulabilir ve böylece kesi yapmadan cerrahi süreci sonlandırmak mümkün olur.
Paratiroid bezi vücudumuzun en ufak parçalarından biridir ve tiroid bezinin hemen yanında konumlanmıştır. Paratiroid bezi dört parçadan oluşmaktadır. Paratiroid bezinin ana işlevi kandaki kalsiyum değerini dengelemektir. Paratiroid bezlerinde yaşanan problemler, paratiroid bezlerinin normal kapasitesinin üzerinde veya altında çalışması başka kalp damar sağlığını ve daha sonra böbrekleri etkileyebilir. Böylece çok sayıda hastalık ortaya çıkabilir. Paratiroid bezi çeşitli tanı yöntemleri ile incelenerek mevcut problem keşfedilebilir. Mevcut problem neticesinde cerrahi uygulamalara başvurarak tedavi çalışmaları gerçekleştirilebilir. Paratiroid bezi cerrahisinde de tıpkı tiroid cerrahisinde olduğu gibi laparoskopik, endoskopik yollarla kesi açılmadan ameliyat süreci tamamlanabilir.
İzsiz tiroid ve paratiroid cerrahisinde bu bezlerin tamamının ya da bir kısmının alınması gerçekleştirilmektedir. Cerrahi süreç hiçbir ameliyat izi içermemelidir. Bu cerrahi operasyonlar ağızdan ya da alt dudak içinden laparoskopik, endoskopik yöntemler çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Normalde boyun tabakası üzerinde açılan kesi ya da kesilerle gerçekleştirilen cerrahi operasyon bu teknikle gerçekleştiği takdirde boyunda herhangi bir kesiye ihtiyaç duyulmaz.
İzsiz tiroid ve paratiroid cerrahisi tüm tiroid ve paratiroid problemlerine kullanılamamaktadır. Bu işlemin tercih edilebilmesi için bu bezlerin boyutlarında ciddi bir büyüme olmaması gerekmektedir. Bu bezlerin ciddi şekilde büyümeleri ya da bu bezlerde bulunan nodüllerin ciddi şekilde büyümeleri izsiz tiroid ve paratiroid cerrahisini mümkün kılmamaktadır. Aynı zamada tiroid bezi göğüs kafesinin arkasına doğru kaçtıysa, daha önce bu bezlerden cerrahi müdahale gerçekleştiyse ve kanser ileri evrelerde ise izsiz tiroid ve paratiroid cerrahisi tercih edilememektedir.
İzsiz tiroid ve paratiroid cerrahisi genel anestezi altında uygulanan bir yöntemdir. Ağız üzerinden, alt dudakta gerçekleştirilen kesiler aracılığıyla laparoskopik aletler tiroid ve paratiroid bezlerine ulaştırılır. Ucunda ışık ve kamera sistemi bulunan laparoskop yardımıyla ihtiyaç duyulan cerrahi gereçler kullanılır ve ameliyat kapalı bir şekilde başarıyla gerçekleştirilir. Laparoskopik yöntemler neticesinde hiçbir iz oluşmaz ve hastalar birkaç günlük istirahatin ardından normal yaşamlarına geri dönebilir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.