Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Laparoskopik taş cerrahisi, böbrek taşlarının cerrahi uygulamalarının kapalı bir şekilde gerçekleştiği prosedürü tanımlamaktadır. Laparoskopik Cerrahi uygulamaları bugün çok sayıda farklı alanda başarıyla kullanılmaktadır. Üroloji branşı kapsamında da birçok cerrahi uygulama Laparoskopik Cerrahi yöntemi sayesinde başarıya gerçekleşmektedir. Böbrek taşları günümüzde oldukça sık görülen rahatsızlıklardan biridir ve ileri seviye durumlarda kişinin hayat kalitesini ciddi derecede düşürmektedir. Ağrılı yakınmalar ileri evrelerde ciddi bir boyuta ulaşarak dayanılmaz hale gelir. Böbrek taşının çok sayıda farklı nedeni ve belirtisi gözlemlenmektedir. Farklı türlere de sahip olan böbrek taşları cerrahi operasyon yardımıyla alınabilir ya da kırılarak dışarı çıkması sağlanabilir. Böbrek taşlarına operasyon yapılmadığı takdirde kalıcı hasar bırakma ihtimali söz konusudur ve bu durum hayati tehlike oluşturabilir.
Böbrek taşlarını bir araya getiren bileşenler mineral ve tuzlardır. Böbrek taşları insan vücudunda birikerek oluşmuş tortul yapılardır. Böbrek taşları, daha çok görüldükleri bölge olan böbrek ile birlikte anılmaktadır ancak tüm idrar kanalı boyunca ortaya çıkabilirler. Böbrek dışında en sık görüldükleri yer mesanedir.
Böbrek taşları kalsiyum, strüvit, ürik asit, sistinüri ve sistin taşları olmak üzere çok sayıda farklı türde ortaya çıkabilir. Böbrek taşının oluşum nedenlerinde genetik faktörlerin etkisi bulunmaktadır. Ailede daha önce yaşanmış böbrek taşı öyküsü varsa aileye mensup diğer kişilerde böbrek taşı görülme olasılığı söz konusudur. Ayrıca yüksek kilo problemleri, sindirim hastalıkları ve dehidrasyon böbrek taşı oluşumunda oldukça etkili faktörlerdir. Böbreklerimiz vücudun iki yanında konumlanarak vücutta temizlik yapan organlardan bir tanesidir. Bu işlevi sebebiyle bu bölgede birikmeler yaşanabilir ve bu birikmeler taş oluşumlarını oluşturabilir. Böbrek taşı geliştiği takdirde hafif seyrederek kendiliğinden dışarı çıkabilir ancak bazı durumlarda bulunduğu bölgeye zarar vermeye başlar. Bu zarar ileri bir seviyeye çıktığı takdirde böbrek fonksiyonlarının tam potansiyelinde gerçekleşmesini engelleyebilir. Dolayısıyla cerrahi müdahale ile tedavi süreci başlatılmalıdır.
Laparoskopik taş cerrahisi, anestezi altında kapalı cerrahi uygulamaları çerçevesine laparoskop cihazının kullanımı ile gerçekleştirilmektedir. Laparoskopik taş cerrahisinde geleneksel yöntemlere oranla kat kat daha küçük kesiler ile ameliyat süreci başlar. Laparoskopik taş cerrahi uygulaması, karın bölgesinde açılan ufacık kesiler içinden geçilerek gerçekleştirilir. Ekrana yansıyan oldukça yakınlaştırılmış görüntüler sayesinde böbrek, mesane veya idrar yolu üzerinde gözlemlenen taşlara müdahale edilmektedir. Laparoskopik Cerrahi uygulamaları sunduğu imkanlarla birlikte yüksek başarı oranına sahiptir. Laparoskopik taş cerrahi uygulamasında içeri yollanan cihaz, tortul yapıların kırılmasına odaklanır. Bu sayede kırılan tortul yapı kum halini alarak idrar yolu vasıtasıyla dışarı atılabilir.
Laparoskopik taş cerrahi uygulamasının en büyük avantajlarından biri küçük kesilerle gerçekleştiği için hastanın daha estetik bir kozmetik görünümle süreci tamamlayabilmesidir. Üstelik bu durum ameliyat süresini de kısaltır. Aynı zamanda hastanede yatış süresi ve hastanın iyileşme süresi azalır. Laparoskopik taş cerrahisinin sunduğu bu etkiler sayesinde yüksek başarı düşük yan etki ile gelmektedir. Direkt olarak cerrahi sürecin gerçekleşeceği yere açılan kesiden yollanan tüple ulaşan cerrahlar, bu bölgede gerçekleştirdikleri operasyonla kanama ve ödem riskini minimumda tutarlar. Hastanın hayat kalitesini minimum seviyede düşüren Laparoskopik Cerrahi uygulamaları, taş cerrahisinde fark yaratmaktadır. Laparoskopik taş cerrahi operasyonunun aktif olarak kullanılmasıyla beraber geleneksel yöntemler özel bir durum olmadığı sürece başvurulmayan teknikler haline gelmişlerdir. Hasta sağlığının korunmasına olan katkısı ve hayat kalitesinin devamlılığı için Laparoskopik taş cerrahi uygulamasının fark yaratan bir prosedür içerdiği söylenebilir. Laparoskopik taş cerrahisinin ardından hasta iki üç gün içinde günlük yaşamına dönebilmektedir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.