Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Endoskopi uygulaması tüm dünyada uzun yıllardır başta sindirim sistemi problemlerinin teşhis ve tedavi süreçlerinde kullanılmaktadır. Endoskopi uygulaması endoskop ismindeki cihazla gerçekleşmektedir. Endoskopi uygulamasının getirdiği başarılar neticesinde tıp, endoskopik yöntemlerle gerçekleştirilen Gastroskopi ve Kolonoskopi gibi gibi farklı yöntemleri de kullanmaya başlamıştır.
Endoskopi uygulaması bugün tanı ve tedavi süreçlerinde aktif olarak kullanılan bir yöntem içermektedir. Kapalı olarak gerçekleştirilmesi ve aynı zamanda içeriden anlık, sağlıklı görüntü vermesiyle çok sayıda faydayı beraberinde getirmektedir. Ayrıca çok sayıda tanı uygulamasının sunamayacağı verileri oldukça kısa sürelerde, minimum yan etkiyle sunmaktadır. Özellikle minimum yan etki oldukça önemlidir çünkü içeriden bu denli veriyi herhangi bir kesi yapmadan gerçekleştirmek hastaların hayat kalitesine zarar vermeden çok sayıda faydalı bilgi ortaya koymaktadır. Endoskopi uygulaması Endoskop olarak bilinen cihaz aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Endoskopi uygulamalarının gerçekleştirildiği cihaz olan Endoskop, ucunda ışık ve kamera sistemi bulunan tüp şeklinde bir cihazdır ve yüksek manevra kabiliyetine sahiptir. Vücudun içine gönderildiği için dar alanlardan rahatlıkla geçebilen ve içerde işlem yapma imkanı tanıyan bir teknoloji ile hazırlanmıştır. Endoskop tüpü ucunda ışık ve kamera sistemlerini içeren bir mekanizma barındırmaktadır. Bu mekanizma sayesinde Endoskop geçtiği her noktadan anlık olarak sağlıklı görüntüyü ekrana taşır. Bu şekilde Endoskop cihazını opere eden doktor tanı ve ihtiyaç duyduğunda tedavi süreçlerini gerçekleştirebilir.
Endoskop ışık ve kamera sisteminin yanı sıra içindeki tüp üzerinden çeşitli aletler taşıma yeteneğine de sahiptir. Endoskop içinde bulunan tüp sistemi sayesinde ihtiyaç duyulan aletler Endoskop ucuna taşınabilir ve doktor tarafından kullanılabilir. Endoskopi uygulamalarında bazı durumda anomali dokulara rastlanabilir ve böyle durumlarda dokudan parça alarak biyopsi gerçekleştirmek gerekebilir. Böyle durumlarda Endoskopi oldukça başarılı bir prosedür ortaya koyar. Tanı aşamasında aktif olarak rol aldığı gibi tüpün içinden yollanan gereçlerle ek tetkikler de yapılabilir. Endoskop sistemi bir bütün olarak kolayca kıvrılabilen ve iç organlarda görüntüleme sağlayan bir mekanizma içermektedir.
Endoskopi uygulamasının öncelikli amacı tanı sağlamasıdır. Çeşitli tanı yöntemleriyle tespit edilemeyen bazı problemler Endoskopi ile görüntülenebilir. Endoskopi uygulamasının ikinci kullanım alanı olan tedavi yöntemleri bu noktadan itibaren devreye girmektedir. Çoktan tespit edilmiş veya anlık olarak Endoskopi süresince tespit edilen bazı problemler Endoskopi kapsamında direkt olarak tedavi edilebilir.
Gastrit, reflü, mide ülseri, polip, siroz, taş oluşumu, pankreatit ve bazı enfeksiyonların tanı ve tedavisinde Endoskopi yönteminden yararlanılmaktadır. Yanı sıra sebebi belirlenemeyen kanama ve ağrılı yakınmalarda da Endoskopi değerli bilgiler ortaya koymaktadır.
Endoskopi uygulaması hazırlanmak gereken bir prosedür içermektedir. Endoskopi uygulamasında sindirim sistemi elementleri öncelikli olarak görüntülendiği için midenin boş olması gerekir. Dolayısıyla doktorunuzun yönlendirmeleri neticesinde boş mide ile sürece başlamanız gerekir. Aynı zamanda bazı ilaçların kullanımı durdurulabilir.
Endoskopi sürecinde hafif sedasyon uygulanabilir ve hafif sedasyon uygulamasını oral yoldan yapılan lokal anestezi takip edebilir. Her iki uygulamanın da amacı Endoskopi sürecinde hastayı rahatlatmaktır. Özellikle Endoskop hareketlerinin daha az hissedilmesi ve öğürme ihtiyacının ortadan kaldırılması için bu uygulamalar gerekli olabilir. Sedasyon uygulamasının ardından Endoskop ağızdan içeri yollanır ve süreç başlar.
Endoskopi sürecinde Endoskop ağızdan yollanmadan önce bu uygulamaya özel pozisyon alınır. Bu pozisyon vücudun sol yatış pozisyonu olarak nitelendirilmiştir. Endoskop cihazının içeriden ekrana daha sağlıklı ve geniş görüntüler iletmesi gerekir. Aynı zamanda kolay kıvrılabilen tüp şeklindeki bu cihazın daha rahat hareket etmesi de doktorların işini kolaylaştıracaktır. Bu sebeple işlemin başında içeriye gaz verilir ve Endoskop güzergahında bir şişlik sağlanır. Daha sonra sindirim sistemi üzerinde görüntüleme gerçekleştirilir ve ihtiyaç duyulduğu takdirde biyopsi gibi işlemler için tüpün içinde çeşitli cihazlar yollanır.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.