Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Erkeklerde cinsel fonksiyon bozuklukları, çok sayıda faktör üzerinden meydana gelebilen problemlerdir. Sonuç olarak cinsel aktivitelerin arzulandığı gibi gerçekleşmemesi ile sonuçlanır. Böylece sağlıklı bir cinsel hayat sürdüremeyen erkek hastalarda mevcut problemlerine ek psikolojik ve sosyal problemler ortaya çıkabilir. Bu sebeple erkeklerde cinsel fonksiyon bozuklukları ciddiye alınması gereken, net bir şekilde tespit edilip tedavi edilmesi gereken problemlerdir.
Günümüzde erkeklerde cinsel fonksiyon bozuklukları çok sayıda farklı konu üzerinden gerçekleşebilir ancak her problem için farklı bir tedavi süreci bulunmaktadır. Cinsel fonksiyon bozuklukları genel olarak sertleşme problemi başlığında toplanabilir. Erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluklarının temelleri psikolojik, fiziksel ve hem psikolojik hem fiziksel nedenler üzerinden gerçekleşebilir. Sertleşme problemlerine ek olarak boşalma sorunları, peniste eğrilik yani peyronie hastalığı ve libido problemleri cinsel fonksiyon bozukluklarında genel başlıklardır.
Erkeklerde cinsel fonksiyon bozuklukları dendiğinde ilk akla gelen hastalık grubu sertleşme problemleri olarak açıklanabilir. Sertleşme başta cinsel aktiviteler olmak üzere erkeklerin ihtiyaç duyduğu bir durumdur. Yeterli sertleşme sağlanamadığı takdirde cinsel ilişkinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi mümkün değildir. Dolayısıyla sertleşme problemlerinin arkasındaki nedenler tespit edilmeli ve tedavi sürecine başlanmalıdır.
Sertleşme problemlerinde başlıca neden yaşlanmadır. Yaşlanmanın etkisiyle özellikle ileri yaşlarda sertleşme problemleri ortaya çıkar. Yaşlanmanın yanı sıra hayat tarzı üzerinden doğan sertleşme problemleri de görülmektedir. Düzenli egzersiz yapmayan, sağlıksız beslenme alışkanlıkları bulunan, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkları sürekli olarak kullanan insanlar hayat tarzı tercihleri üzerinden sertleşme problemi yaşayabilirler. Sertleşme problemlerinde neden bu faktörler olduğu takdirde, devam edilen kötü davranışın bırakılması ile sertleşme probleminin ortadan kalkması mümkündür.
Sertleşme problemlerinde şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, prostat kanseri cerrahi operasyonları etkili olabilir. Ayrıca böbrek, karaciğer hastalıkları ve nörolojik problemler de sertleşme problemleri doğurabilir. Sertleşme probleminin arkasındaki neden bu faktörlerden kaynaklandığında ilgili hastalığın tedavisiyle sertleşme probleminde iyileşme görülebilir.
Son olarak sertleşme problemleri psikolojik de olabilir. Bu durumda psikolojik destekle birlikte süreci yenmek önemlidir.
Sertleşme problemlerinde başvurulan yöntemler arasında ilişki öncesi tüketilen medikal ilaç desteği, iğne tedavisi, vakum pompası ve penis protezi gibi tekniklere başvurulabilir.
Erkeklerde boşalma problemleri arasında erken boşalma ve geri boşalma gösterilebilir. Erken boşalma problemi cinsel aktivitenin henüz başlangıcında boşalma eyleminin gerçekleşmesidir. Bu durumda cinsel aktivite tam manasıyla gerçekleşemeden süreç sonlanmış olur. Bu da iki taraf için de arzulanmayan bir süreç ifade etmektedir. Erken boşalma problemini yenmek için çeşitli teknikler öğrenmek ya da ilaçlar kullanmak gerekebilir. Üroloji birimi kapsamında erken boşalma problemleri psikolojik ya da fizyolojik sorunlar üzerinden gerçekleştirilen tedavi programlarıyla gerçekleştirilmektedir.
Geri boşalma ise cinsel aktivitenin sonunda boşalma eyleminin dışarı gitmesi gerekirken idrar torbasına doğru gerçekleşmesi problemidir. İdrar torbasına giden sperm idrarla birlikte dışarıya çıkar. Bu problem bazı ilaçlar, bazı hastalıklar ve bazı operasyonlar üzerinden ortaya çıkabilir.
Erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluklarında libido problemleri oldukça öne çıkmaktadır. Libido düşüklüğü cinsel faaliyetlere olan ilginin az olması olarak açıklanabilir. Cinsel güdüler fazla değildir, dolayısıyla cinsel faaliyetler kolaylıkla gerçekleşmez. Libido problemleri çoğunlukla hormonal sebeplerden ötürü gelişmektedir. Bu da başta testosteron eksikliği olarak görülebilir. Buna sebep olabilecek durumlar ise testis hastalıkları, beyinde hipofiz bezi problemleri, yaşlanma ve depresyon olabilir.
Her birinin farklı tedavi süreçleri olsa da testosteron tedavisi libido problemlerinde genel tedavi uygulamasıdır. Testosteron tedavisinin üroloji branşının kontrolünde gerçekleştirilmesi önerilmektedir.
Priapizm hastalığı kontrolsüz gelişen uzun ve ağrılı ereksiyon olarak açıklanabilir. Saatlerce devam eden priapizm hastalığı müdahale olmadığı takdirde düzelme göstermeyebilir ve ciddi tehlikelere yol açabilir. Dolayısıyla uzun süren ve geçmeyen ereksiyon gözlendiği takdirde vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmak gerekir. Aksi takdirde ortaya çıkarak ürolojik problemler tehlikeli hal alabilir.
Peyronie yani penis eğriliği hastalığı ise penis gövdesi üzerinde plak oluşumu olarak açıklanabilir. Penis gövdesinde oluşan bu plaklar zamanla penis üzerinde eğrilme oluşturur. Peyronie hastalığı ileri evrelerde ereksiyon problemlerini beraberinde getirdiği gibi cinsel eylemin gerçekleşmesini de güç kılar. Dolayısıyla tedavi edilerek cinsel fonksiyonların yeniden düzenlenmesi gerekir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.