Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Kanser Ağrıları
Kanser görülme sıklığı günden güne artan, oldukça yaygın görülen bir hastalıktır. İleri evrelerde tedavi gören kanserli hastaların %90’ınında, tüm kanser hastalarının %30’unda kanser ağrısı gözlemlenmektedir. Kanser ağrıları tedavi sürecinde zorluklara ve kişinin hayat kalitesinin düşmesine neden olabilmektedir. Kanser ağrısı bazen hekime başvurma sebebiyken bazen de hastalığın seyri esnasında ortaya çıkabilmektedir. Kanser tedavisi multidisipliner yaklaşımla ilerlemektedir ve ağrıların tedavi edilmesiyle Algoloji birimi ilgilenmektedir. Tedavinin daha rahat sürdürülmesine olanak sağlayan ağrı tedavisi hastanın hayat kalitesini yükseltmeyi de amaçlamaktadır.
Kanser Ağrısı Nedenleri
Kanser ağrıları çeşitli kanser türlerinde farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Ağrının şiddeti kanserin türüne, evresine ve hastanın ağrı eşiğine göre farklılık gösterebilmektedir. Kanser hastalarında her ağrı kendine özgü ve farklıdır bu sebeple her hastaya özel bir tedavi planı oluşturulmaktadır. Kanser ağrıları 2 ana etmende incelenmektedir. En sık görülenleri tümöre bağlı nedenlerdir. Kanser tedavisi esnasında uygulanan kemoterapi, radyoterapi gibi uygulamalarda sık görülen nedenler arasındadır.
Kanser Ağrısı Türleri
Kanser ağrıları akut ve kronik olarak iki şekilde sınıflandırılmaktadır. Akut kanser ağrıları kanserli hücrelerin sağlıklı dokuları istila etmesiyle ortaya çıkar ve her evrede görülebilir. Akut kanser ağrısı tedavi amacıyla gerçekleştirilen uygulamalara bağlı olarakta ortaya çıkabilmektedir. Kronik kanser ağrısı damarların tıkanması veya doku hasarı gibi nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Kronik ağrılar sürekli görülür ve genellikle geceleri, hareket esnasında artar.
Kanser Ağrısı Tedavisi
Kanser ağrısının tedavisinde öncelikli olarak ilaç tedavisi uygulanmaktadır. İlaç tedavisinde kullanılacak ilaçlara Sağlık Örgütü’nün basamak tedavisi adını verdiği sistem kullanılarak karar verilmektedir. Kişinin ağrı durumuna bağlı olarak zayıftan kuvvetliye ilerleyecek şekilde ilaç seçilmektedir. İlaç tedavisinin etkili olmaması halinde sinir blokajı gibi alternatif yöntemlerden faydalanılabilmektedir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.