Koroner Bt Anjiyografi
Koroner Bt Anjiyografi ile riski görün ve önleyin! “Peki ama nasıl?” diyorsanız, sayfayı aşağıya doğru kaydırmanız yeterli!
Koroner Bt Anjiyografi Nedir?
Koroner Bt Anjiyografi, kalp hastalıklarının tespit edilmesinde kullanılan yüksek teknoloji ürünü bir tanı yöntemidir. Pek çok kalp hastalığının erken aşamada tespit edilmesini ve tedavi için yol haritası çizilmesine yardımcı olan Koroner Bt Anjiyografi yüksek çözünürlüklü bir görüntüleme metodudur. Koroner Bt Anjiyografi yönteminde kalp kaslarında ve zarında meydana gelen sorunların görüntülenmesi için yüksek kontrast özellikte özel bir sıvı kullanılır. Bu sıvı kalpteki sorunların en ince detayına kadar görüntülenmesine imkan tanır.
Koroner Bt Anjiyografisi Hangi Kalp Sorunlarının Görüntülenmesinde Kullanılır?
Koroner Bt Anjiyografisi geniş spektrumlu bir teşhis ve görüntüleme teknolojisidir. Bu yöntem sayesinde kalp üzerinde meydana gelmiş olan pek çok yapısal sorun görüntülenebilir.
-
Koroner Arter Sorunları
-
Genetik Kalp Hastalıkları
-
Kalp Kapakçıkları ile İlgili Sorunlar
-
Tümörler
-
Kalp Zarı İltihapları
-
Damar Tıkanıklıkları
Koroner Bt Anjiyografisinin Avantajları Nelerdir?
Koroner Bt Anjiyografi yönteminde kullanılan özel sıvı uzmanın kalple ilgili en detaylı sorunları bile tespit edebilmesine imkan tanır. Klasik anjiyoda kalbin sadece damarlarının içi görüntülenebilir. Oysa Koroner Bt Anjiyografisinde kalp damarlarının duvarları da oldukça net bir çözünürlükte incelenebilir. Bu damar duvarlarında meydana gelen istenmeyen oluşumların erken teşhisi başta kalp krizi olmak üzere pek çok ölümcül rahatsızlığın erken safhada fark edilmesini sağlar.
Yine kalp damarlarının çapının ölçülmesi de Koroner Bt Anjiyografisi sayesinde yapılabilir. Halk arasında kalp yetmezliği olarak bilinen durum kalp damarlarının çeşitli faktörlere bağlı olarak daralmasından kaynaklanır. Daralan damarlar kalbi besleyen kanın akışını zorlaştırır. Dolayısı ile kalpte zorlanma başlar. Damar çapı ölçümü Koroner Bt Anjiyografisi sayesinde çok yüksek hassasiyetle yapılabilmektedir. Bu durum olası sağlık sorunlarına karşı erkenden önlem almanın önünü açar. Koroner Bt Anjiyografisi erken teşhisin yanında süregelen hastalıkların seyrinin anlaşılması adına da önemli bir görüntüleme yöntemidir.
Bu yöntem sayesinde mevcut kalp hastalıklarına uygulanan ilaç gibi tedavilerin etkinliği uzman tarafından izlenebilir. Eğer ilaç tedavisi beklenen sonuçları vermiyorsa uzman tedavi haritasını değiştirebilir.
Koroner Bt Anjiyografisi kalbe uygulanacak cerrahi müdahalelerden önce alan tespiti yapmak için de kullanılabilir. Buna göre kalp ameliyatlarından önce uzman tarafından kontrastlı sıvı ile kalp kaslarının durumu, damar çaplarının genişliği ve kalpte bulunan bazı maddelerin yoğunluğu tespit edilir. Bu tespitler neticesinde ameliyatta uygulanacak yöntemler ile ilgili revizelere gidilebilir.
Koroner Bt Anjiyografisinin Uygulanması Nasıl Olur?
Koroner Bt Anjiyografisinin uygulanması için hastanın bir onay formunu doldurması istenir. Anjiyografi işleminden önce hastadaki bazı kan değerleri tespit edilir. Değerlerin yeterli olması durumunda işleme geçilir. Hastaya damar yolu açılarak özel kontrastlı görüntüleme sıvısı verilir. Tomografi cihazına giren hastaya uzmanın gerekli görmesi durumunda kalp hızını optimize etmek için bazı sıvılar verilebilir. Görüntüleme sırasında kalp atım hızı önemli olduğu için gerekirse hastaya nefes komutları da verilebilir.
Koroner Bt Anjiyografisinin verimli bir şekilde çekilebilmesi için hastanın sabit pozisyonda durması ve heyecanlanmaması çok önemlidir. Heyecanlanma durumunda kalp ritmi değişir ve uzman hatalı sonuçlar görüntüleyebilir. Koroner Bt Anjiyografisi oldukça kısa süren bir görüntüleme tekniğidir. Bu yüzden klostrofobisi olan hastalar bile çekinmeden bu yöntemi kullanabilir. Koroner Bt Anjiyografisi yöntemi hastada herhangi bir ağrı ya da acıya neden olmaz.
Sadece verilen görüntüleme sıvısından dolayı ağızda metalik bir tat hissedilebilir. Bu sıvıyı vücuttan hızlı bir şekilde atmak için doktorunuzun önerdiği miktarda su içebilirsiniz. Koroner Bt Anjiyografisi yaptıran hastalar aynı gün günlük hayatlarına dönebilir.