Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Nöronavigasyon; beyin ve omurga cerrahisinde kullanılan, hastaların ameliyat öncesi çekilmiş görüntüleri üzerinde sağlıklı ve sağlıksız dokuların ayırt edilmesini sağlama için yapılan girişim planlamalarını ameliyat esnasında hasta üzerindeki gerçek yerlerini göstermede kullanılan yüksek teknolojili cihazlardır.
Nöronavigasyon, beyin ve spinal cerrahi işlemlerinde operasyonun daha hassas ve doğru şekilde yapılmasını sağlayarak hem hasta hemde cerrah açısından güvenli ve kaliteli bir sonuca ulaşılmasında yardımcı olmaktadır.
Nöronavigasyon farklı çeşitlerdeki beyin tümörleri, biyopsi işlemleri, fonksiyonel cerrahi gibi yüksek hassasiyet gerektiren cerrahi işlemler ile spinal tümör ve enstrumantasyon gerektiren tüm spinal cerrahi işlemlerinde güvenle kullanılmaktadır.
Ameliyat öncesi çekilen CT, MR, PET gibi radyolojik görüntüleri ilk olarak planlama için navigasyon sistemine aktarılır. Burada kullanılan görüntülerin sayısı ve çekim yöntemleri operasyon tipi ve girişim yöntemine bağlı olarak cerrah tarafından belirlenir.
Planlama aşamasında tümör dokusu 3 boyutlu olarak boyanır, ek olarak tümör etrafındaki ve girişim yapılacak alandaki tüm önemli dokular ek olarak boyanır ve cerrah en düşük risk taşıyan girişim tipini ve girişim yolunu sağlıklı dokulara en az temas edecek şekilde tespit eder.
Hazırlanan planlar ameliyat esnasında hastanın gerçek pozisyonu ile eşleştirilerek operasyon planlamaya göre ilerler.
Nöronavigasyon kullanımı ile çıplak gözle veya mikroskop altında ayırtedilemeyecek sadece MR, CT gibi radyolojik görüntülemelerde görünebilen bazı dokuları navşgasyon cihazı üzerinde görerek sağlıklı ve sağlıksız dokuları ayırt edebilme ve işlemi en yüksek doğrulukla yapabilme olanağı cerraha sunulmaktadır.
Nöronavigasyonun spinal cerrahideki temel hedefi özellikle vida operasyonlarında en yüksek doğruluk ile tek seferde işlem yapabilmektir. Bu radyoloji tarafından çekilen MR ve CT görüntüleri kullanılabildiği gibi ameliyathane ortamında 3 boyutlu çekim yapabilen yüksek teknolojiye sahip 3D görüntüleme sistemleride kullanılmaktadır.
Özellikle ameliyat esnasında çekilen 3D görüntüleme sistemlerinden alınan görüntülerin navigasyon sistemine otomatik olarak aktarılması ve görüntülerin hastanın değişen pozisyonu ile eşleştirilebilmesi, spinal vidalama gibi yüksek risk taşıyan bir işlemin yüksek doğruluk ve hassasiyet ile tamamlanabilmesini sağlamaktadır.
Beyin tümörleri operasyonlarında her zaman bir risk olarak görülen fonksiyon kayıpları en aza inmektedir. Özellikle riskli alanlarda bulunan küçük yerleşimli tümörlerin güvenle opere edilmesini sağlar.
Cerrah navigasyon sistemi üzerinden sürekli olarak alınan tümör miktarını, sağlıklı ve önemli dokuların pozisyonlarını kontrol edebilir, bu şekilde sağlıklı dokulara zarar vermeden tümörün tam olarak çıkarıldığından emin olarak operasyon tamamlanır. Hasta ikinci veya üçüncü bir operasyona girmesine gerek olmaz.
Spinal cerrahide vida yerleşimi işlemi tam ve doğru olarak yapılabilmektedir. Hasta tek seferde sağlığına kavuşabilmekte, ikincil operasyonlara gerek olmamaktadır.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.