Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Estetik nedenler veya sağlık sorunları sebebiyle uygulanabilen boy uzatma ameliyatı vücudun yeni kemik üretmesi prensibiyle uygulanır. Boy uzatma operasyonunda vücudun herhangi bir bölgesinden kemik alınmasına gerek duyulmaz.
Boy Uzatma Ameliyatı Nedir?
Ağırlıklı olarak bacaklarda kullanılmakla birlikte kollarda da uygulanabilen boy uzatma cerrahisinde hedeflenen kemik kesilerek ve ikiye ayrılan uçlar arasındaki boşluk genişletilirken açık alanda yeni kemik üretilmesiyle uygulanır. Boy uzatma ameliyatında vücudun yeni kemik oluşturma yeteneğinden faydalanılır. Boy uzatma cerrahi uygulanan hastalarda kesilen kemik parçalarının arasında her gün 1 milimetre civarı boşluk açılır ve bu alanda kemik oluşur. Boy uzatma ameliyatı öncesinde hedeflenen uzunluğa göre farklı yöntemler izlenebilmektedir. 8 cm kadar uzama hedeflenmesi durumunda sadece uyluk veya kaval kemiğine müdahale yeterliyken 10 cm üstü hedefleniyorsa her iki kemiği müdahale edilir. Vücutta kemiklere bağlı olarak bulunan kaslar, bağlar, sinir ve damarların otomatik uzamaya uyum sağlaması için süreç yavaş olarak ilerletilmektedir. Boy uzatma cerrahisine paralel olarak yürütülen fizyoterapi uygulamaları sürecin daha kolay gerçekleşmesini sağlar. Boy uzatma ameliyatı 3-4 yaşından itibaren uygulanabilir. Ön görülen kısalık miktarı yüksek olan çocuklarda 10 yaş öncesi ve sonrasında 2 farklı operasyon planlanır. Uzman ortopedi uzmanları tarafından genel anestezi altında uygulanan boy uzatma ameliyatında ortalama olarak 2 gün hastanede kalınmasının ardından taburcu olunabilir. %95 oranında başarıya sahip olan operasyon oldukça küçük kesilerle uygulanır.
Boy Uzatma Ameliyatı Uygulanmasını Gerektiren Durumlar
Genetik etmenlere veya çocukluk döneminde geçirilen hastalıklara bağlı olarak gelişen hastalıklarda boy uzatma ameliyatı ile oldukça etkili sonuçlar alınmaktadır. Akondroplazi yani halk arasında bilinen haliyle cücelik boy kısalığının en sık görülen nedenidir ve genetik geçişlidir. Çocukluk çağında beslenme bozukluğu, hormonal bozukluklar gibi nedenlere bağlı olarakta boy kısalığı gelişebilir.
Boy Uzatma Ameliyatı Sonrasında İyileşme Süreci
Boy uzatma ameliyatının ardından iyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Operasyonun 2. Aşaması yani konsolidasyon süreci yetişkinlerde uzun bir zaman alabilir. Çocuklarda çok daha hızlı sürede iyileşme görülmektedir. Boy uzatma ameliyatı sonrasında yetişkinlerin ortalama olarak 6 ay süreyle sabitleme cihazı kullanması gerekir. Sabitleme cihazının çıkartılma süresi çocuklarda ortalama 3 ay kadardır.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.