Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Histeroskopi, anormal rahim duvarı kanamaları, miyomlar, tekrarlayan düşük vakalarında ve rahim duvarı kalınlaşması gibi birçok kadın doğum hastalığında kullanılabilen cerrahi yöntemdir. Kadın hastalıklarının cerrahi tedavisinde konforu arttıran ve güvenli tedavi imkanı sağlayan histereskopi günümüzde oldukça sık tercih edilen bir yöntemdir.
Histeroskopi Nedir?
Histeroskopi, rahim ağzından özel bir optik cihaz yardımıyla girilerek rahim içinin gözlemlendiği modern görüntüleme yöntemidir. Histereskopi ile rahim içinde yer alan tüplerin girişleri, rahim ağzının iç kanalı, rahim ağzı ve vajen kısımları detaylı şekilde görüntülenebilir. Histeroskopi dış çapı 3,1-10 milimetre olan, kendi yapısında ışık kaynağı ve sıvı geçişi sağlayan kanallar bulunduran bir alettir. Histeroskopinin yapısında yer alan hareketli uçlarla patolojik durumlara müdahale edilebilir.
Histeroskopi Uygulaması
Histeroskopi üreme çağında olan kadınlarda genellikle adet döneminin hemen ardından uygulanır. Üreme çağında olan fakat adet kanamaları düzensiz olan kadınlarda doktorla planlama yapılarak tarih belirlenir. Histeroskopi öncesinde uygulanacak işleme göre özel ilaç tedavileri uygulanabilir. Histeroskopi sonrasında hafif lekelenmeler, adet ağrısına benzer ağrılar görülebilir. Histeroskopi sonrasında belirli sürelerde cinsel ilişki yasağı uygulanır. Histeroskopi hasta için konforlu, hayat kalitesini olumsuz şekilde etkilemeyen minimal invaziv bir cerrahi operasyondur.
Hangi Durumlarda Histeroskopi Uygulanabilir?
Histeroskopi hem tanı hem de tedavi amaçlı uygulanabilir. Menopoz öncesinde veya sonrasında anormal kanama görülen hastalarda, rahim içine yerleşen miyomlarda, rahim içi duvar yapışıklığında, Rahim içi perdesi olan hastalar ve tekrarlayan düşüklerde uygulanabilir. Rahim içi spiralin içeride kalması durumunda, gebelik ürünlerinin atılamaması durumunda ve tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında da histeroskopi uygulanabilmektedir. Histeroskopi ile polipler çıkarılabilir, myomlar çıkartılabilir ve rahim içi yapışıklıklar açılabilir. Rahim içi perde gibi rahim anomalileri düzeltilebilir ve aşırı adet kanaması olan hastalarda rahim için ablasyonu uygulanabilir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.