Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
PRP TEDAVİSİ NEDİR?
PRP kişinin kendi kanından elde edilen maddenin özel işlemler uygulanarak sorunlu bölgelere enjekte edildiği tedavi yöntemidir. Kişinin kendi kanının trombosit bakımından zenginleştirilmesi ile hasarlı bölgelerde iyileşme sürecinin hızlandırılması amaçlanır.
PRP Tedavisi Nasıl Uygulanır?
PRP tedavisinin ilk adımında hastadan kan alınır. Hastanın alınan kanından trombositlerin santrifüj yöntemi ile ayrılması ve sonrasında lezyon bölgesine enjekte edilmesiyle tedavi tamamlanır. PRP uygulaması yaklaşık olarak 30-40 dakika sürmektedir. PRP tedavisinin uygulanma sıklığı ve süresi hastanın durumuna göre farklılık gösterir. Genellikle 1-2 seans tedavi uygulanması yeterli olmakla birlikte bazı durumlarda 3 seans uygulama yapılması gerekebilir. PRP tedavisinin seans sayısının belirlenmesinde yaş oldukça önemli bir faktördür. Yaş alımı ile birlikte vücutta kök hücre sayısı azalacağından ileri yaşlarda tedavi için daha fazla seansa ihtiyaç duyulabilir.
Rejeneratif tıp ve kök hücre enjeksiyonu yöntemi düzgün şartlarda uygulanması halinde minimum yan etki ve enfeksiyon riskine sahiptir.
PRP Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
İyileşmeyi hızlandırma ve iltihaplanmayı azaltmayı hedefleyen PRP tedavisinin kullanım alanı oldukça geniştir. İyileşmesi geciken kas-tendon ve ligaman yaralanmaları, eklem kireçlenmesi, kas ve iskelet sistemi ağrıları ve ameliyat sonrasında onarım amacıyla PRP tedavisi uygulanabilir. PRP uygulamasının ardından hastalar rutin hayatına devam edebilir. Uygulamanın ardından hemen bir etki gözlenmez. Uygulamanın etkileri birkaç hafta içerisinde hissedilmeye başlanır.
KÖK HÜCRE NEDİR?
Kök hücre vücutta bulunan tüm hücrelere dönüşme potansiyeli olan ana hücrelerdir. Embriyonik kök hücre ve yetişkin kök hücre olarak ikiye ayrılır. Yetişkinlerdeki kök hücreler, erişkin dokuları yenileyebilme yetisine sahiptir ve vücudun onarımında görev alır.
Kök Hücre Nasıl Elde Edilir?
Kök hücre, yağ dokusundan veya kemik iliğinden elde edilir. Hücrelerin alınma işlemi, hastanın ağrı duymaması için hafif sedasyon ve lokal anestezi altında yapılır. Leğen kemiği veya göbek etrafından alınan yağ dokusu içerisindeki kök hücreler steril koşullarda filtreleme ve ayrıştırma işlemine tabi tutulur. Yaklaşık 20 - 30 dakika süren kök hücre hazırlık işlemi sonrasında, elde edilen materyal (kök hücre ve hücreler tarafından ortama salınan faktörler) hastaya uygulanmaya hazır hale gelir.
Kök Hücre Uygulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Elde edilen ürün, bir enjeksiyonla, doktor tarafından eklem içerisinde hasarlı ve hücre iyileşmesi beklenen yere verilir. Kök hücre kişinin kendi hücreleri olduğu için tedavi amacında dokunun kendini iyileştirip yenilemesi amaçlanır.
Kök Hücre Tedavisinin Başarısını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Tedavinin başarısını arttıran ana etken doğru hasta seçimi ve kök hücrelerin uygun teknikle elde edilmesidir. Bununla birlikte hastaların kilo vermesi, düzenli egzersiz yapması gibi yasam tarzı değişiklikleri kök hücre tedavisinin uzun dönem etkisini artırmaktadır.
Hangi Fizik Tedavi - Ortopedik Hastalıklarda Kök Hücre Tedavisi Uygulanabilir?
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.