Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Tuzak Nöropatiler, sinir sistemi üzerinde gerçekleşen nörolojik bir hastalık olarak tanımlanabilir. Sinir sisteminde ortaya çıktığı yer ve yarattığı deformasyona göre motor işlevlerde veya duyusal işlevlerde bozukluklar meydana getirebilir. Her iki durum üzerinde de işlevsel bozukluk ortaya çıkarması ihtimaller dahilindedir. Tuzak Nöropati tanımında yer alan tuzak sözcüğü, hastalığın kökeninin sinirsel olmadığını ifade etmek için kullanılmaktadır. Tuzak Nöropatilerde hastalığında tepkinin oluştuğu yerler sinirlerdir ancak ana etkiyi oluşturan, altta yatan farklı sebepler bulunmaktadır. Sinir sistemi problemlerinde çoğunlukla görülen ağrı ve güç kaybı gibi belirtilerle kendisini göstermektedir. Diyabet en sık görülen neden olmakla birlikte romatoid artrit ve Guillain Barre Sendromu gibi otoimmün rahatsızlıklar üzerinden de gelişebilir. Sürekli masa başı işte çalışan ve az hareket eden insanlarda, sürekli benzer hareketleri tekrarlanması gereken işlerde, spor veya enstrüman çalımında süreklilikte Tuzak Nöropati görülme riski artmaktadır.
Tuzak Nöropatiler üst ekstremite ve alt ekstremite üzerinde çok sayıda düzey, bölge, aralık ve kanal üzerinde ortaya çıkabilir. Alt ekstremite ve üst ekstremite sayısız fonksiyonun gerçekleşmesini sağlayan bölgeleri kapsamaktadır. Dolayısıyla Tuzak Nöropati probleminin hangi nokta veya noktalarda ortaya çıktığına göre çok sayıda farklı rahatsızlık gelişebilir.
Üst ekstremite üzerinde gerçekleşen Tuzak Nöropatileri, Torasik Outlet Sendromu, Karpal Tünel Sendromu, Kostoklavikuler Sendrom, Servikal Kot, Pectoralis Minor Sendromu, Kubital Tünel Sendromu, Guyon Kanalı Sendromu, Pronator Teres Sendromu, Anterior İnterosseöz Sendromu, Posterior İnterosseöz Sinir Sendromu, Aksiller Tuzaklanma, Üst Kol Bölgesinde Tuzaklanma ve Wartenberg Sendromu olarak sıralanabilir.
Alt ekstremite üzerinde gerçekleşen Tuzak Nöropatileri ise Tarsal Tünel Sendromu, Meralgia Parestetika, Morton Nöroması, Femoral Sinir Lezyonları, Obturator Sinir Tuzağı, Genitofemoral Sinir Tuzağı, İlioinguinal Sinir Tuzağı, Pudental Sinir Tuzağı, Ortak Peroneal Sinir Lezyonları ve Siyatik Sinir Tuzaklanması olarak sıralanabilir.
Tuzak Nöropatilerde tanı sürecinde fiziksel muayene, bilgi alışverişi ve nörolojik muayene kapsamında yapılacak araştırmalar ilk adımı oluşturur. Bu nörolojik muayeneler duyusal ve motor sistemleri analiz etmek üzeredir. Daha sonra provokatif testler, EMG testleri, X-Ray, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans gibi tetkiklere de ihtiyaç duyulabilir.
Tuzak Nöropatilerde tedavi süreci hastalığın nerede, nasıl bir şekilde ortaya çıktığı ile doğrudan ilişkilidir. Tuzak Nöropatiler çok sayıda farklı bölgede, farklı sebepler üzerinden ortaya çıkabilir ve çok sayıda farklı hastalığın görülmesinde etkili olabilir. Dolayısıyla tedavi seçenekleri de tamamen kişiye özel bir şekilde kurgulanmalıdır. Kişinin yaşadığı Tuzak Nöropati probleminin tespit edilmesi ve hangi nedenlerden kaynaklandığının analiz edilmesi ile, altta yatan sebepleri ortadan kaldırmak ve ortaya çıkmak Nöropati problemini iyileştirmek için çeşitli yöntemlerden faydalanılmaktadır.
Tuzak nöropatilerde uygulanabilecek tedavi yöntemleri arasında cerrahi uygulamalar bulunmaktadır. Cerrahi yöntemler özellikle motor işlevsel bozukluklarda en sık başvurulan tedavi yöntemleri arasındadır. Cerrahi yöntemlere ek olarak splintleme, ultrason, parafin ve iyontoforez, kortikosteroid enjeksiyonlar ve fizik tedavi uygulamaları Tuzak Nöropatiler ve ortaya çıkardıkları etkileri ortadan kaldırmak için başvurulan yöntemler arasındadır.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.