Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Ağız, diş ve çene cerrahisi yüz ve çeneye ait dokularda görülen yaralanma, doğuştan ya da sonradan ortaya çıkan sorunların tedavisi, çene kırıkları veya çene kemiği içinde kalmış dişlerin çıkarılması ya da protez hazırlığında ağzın yumuşak ve sert dokularında yapılan düzeltmeler gibi birçok durumu kapsamaktadır.
Ağız, çene ve yüz bölgesinin enfeksiyonlarının cerrahi tedavisi, çenede görülen kist ya da tümör oluşumlarının tedavisi, diş kökenli kemik içi lezyonların tedavisi, çene ve yüz bölgesinde görülen ağrıların tıbbi ve cerrahi tedavileri, dudak ve damak yarıklarının tedavisi, tükürük bezi hastalıklarının tıbbi ve cerrahi tedavileri, ağıx çene ve yüz bölgesinde görülen deformitelerin cerrahisi ve kanser tedavisi nedeniyle oluşan kemik nekrozlarının tedavileri de ağız, diş ve çene cerrahisi kapsamında tedavi edilmektedir.
Diş implantı titanyum elementinden oluşan vidaların doğal diş köküne benzer şekilde çene kemiğine sabitlenmesini içeren bir işlemdir. Vida çene kemiğine sabitlendikten sonra vidanın üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant diş kökü görevi üstlenmektedir. Çene kemiği ile kaynaşmış bir diş implantına sahip olmak kişinin kendi dişine sahip olmasına en yakın durumdur. Çünkü komşu dişleri etkilemez ve oldukça iyi bir stabiliteye sahiptir.
Diş implantlarında en çok tercih edilen materyalin başında titanyum implant gelmektedir. Bunun nedeni titanyumun oldukça dayanıklı olması ve ağız içerisindeki sıvılar ile etkileşime girmemesidir. Bunun yanında titanyum maddesi tedavi sonrası iyileşme sürecinde gözle görülür bir hız sağlamaktadır. Günümüzde dental implantların başarı oranı &98’e yakındır. Yerleştirilen implantlar uzun yıllar gerçek diş köküymüş gibi kalabilmekte ve kişiye herhangi bir zarar vermemektedir.
Diş implantları tek bir diş ya da birçok diş yerine kullanılabilir. İmplantların amacı kişinin estetik görünümünü iyileştirmenin yanı sıra işlevini de iyileştirmektedir. Bu anlamda implantlar protezlere kıyasla çok daha sağlamdır ve çiğneme fonsiyonuna sahiptir. Takma dişlerde görülen görülen düşme problemi yoktur, diş etlerine herhangi bir yan etkisi bulunmaz ve ömür boyu kullanılabilir.
Köprü tedavisi implant tedavisine en yakın tedavi şeklidir. Komu dişlerden destek alınarak boşluğun doldurulması hedeflenir. Köprü tedavisinin dezavantajı tedavi için mevcut dişlere ihtiyaç duyulmasıdır. İmpantlar sadece kemik tarafından desteklenir ve komşu dişleri herhangi bir şekilde etkilemez. Bitişik dişler etkilenmeden tedavi sonlandırılabilir. Estetik açıdan da kişinin gerçek dişine en yakın tedavi yöntemidir, kişi kendi doğal dişlerinin görünümüne ve hissine sahip olabilir. Kemik yapısı ile entegre olduğundan oldukça dayanıklılardır.
Gömülü dişler gelişimini sürdüremeyip diş eti altında kalmış dişlerdir. 20’lik dişler, köpek dişleri ya da küçük azı dişleri kemik altında kalabilir. Kalıcı köpek dişleri genellikle 11 ila 13 yaş arasında çıkarlar. Ancak bazı durumlarda sağlıklı şekilde büyümeyebilirler; yanlış konumda ya da yanlış açıda olabilirler. Bu durumda gömülü dişler olarak adlandırılırlar.
Gömülü dişler herhangi bir belirtiye neden olmayabilir. Bununla birlikte derinin altında büyümeye devam ettikçe konumları komşu dişlere zarar verebilir, diş ve çene yapısında bozulmalara neden olabilir.
20’lik dişleri genellikle 18 ila 20 yaş arasında sürdüğü için bu adı almıştır. Genetik faktörlere bağlı olarak daha erken ya da daha geç de görülebilir. Her insanda 4 tane yirmi yaş dişi bulunmaktadır. Bu dişler sağlıklı ve uygun şekilde hizalandığında ağız için değerli olabilir ancak sıklıkla bu gerçekleşmez ve çıkarılmaları gerekir. Yirmi yaş dişlerinin yanlış hizalanması komşu dişlere, çene kemiğine ya da sinirlere zarar verebilir; çenede ön diş gruplarında çapraşıklığa neden olabilir. Yirmi yaş dişlerinin çekilme kolaylığı konumlarına ve gelişim aşamalarına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Diş etinin altında bulunan ve çene kemiğine gömülü yirmi yaş dişinin çıkarılması için çene cerrahisine başvurulması gerekebilir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.