Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Laparoskopik Nefrektomi ve Parsiyel Nefrektomi uygulamaları, böbrek kanseri neticesinde gerçekleştirilen iki farklı cerrahi operasyonu nitelendirmektedir. Her iki operasyon da böbrek kanseri ameliyatında gerçekleştirilir. Laparoskopik Nefrektomi ile Parsiyel Nefrektomi operasyonlarının farkı, Laparoskopik Nefrektomi operasyonunda kanser gelişimi gözlenen böbreğin tamamı ve çevresindeki yağ dokusunun çıkarılmasıdır. Parsiyel Nefrektomi cerrahi uygulamasında ise yalnızca kanserli dokunun olduğu bölge ve çevresinin alınması amaçlanırken, sağlıklı böbrek dokusunu olabilecek maksimum düzeyde korumak esastır. Her iki uygulama da laparoskopik cerrahi teknikleri çerçevesinde kapalı olarak başarıyla gerçekleştirilebilir. Böbrek kanseri erken teşhiste tedavi ihtimali oldukça yüksek olan kanser tipleri arasındadır ve cerrahi operasyonlar ve cerrahi operasyonları takip eden tedavi uygulamaları ile hastalar yeniden sağlıklarına kavuşturulabilir. Laparoskopik Nefrektomi ve Parsiyel Nefrektomi, düşük yan etki ve yüksek başarı ile son yılların en çok tercih edilen uygulamaları haline gelmiştir. Geleneksel yöntemlere göre kapalı ve küçük kesiler ile gerçekleştirilen operasyonla hastalar cerrahi süreci daha rahat atlatmaktadırlar.
Böbrek kanseri, böbrek üzerinde gerçekleşen hücre anomalisi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Ölmesi gereken hücrelerin yok olmaması ve yeni doğan hücrelerin hücre fazlalığı oluşturmasıyla biriken hücreler kanserli dokuları bir araya getirirler. Bu şekilde kanserli doku oluşumu başlar ve böbrek kanseri gelişir. Böbrek kanseri görüntüleme yöntemleriyle incelendikten sonra biyopsi çalışmalarıyla detaylı analiz gerçekleştirilir. Bu tanı sürecinin ardında tedavi süreci şekillenir ve Laparoskopik Nefrektomi ya da Parsiyel Nefrektomi cerrahi operasyonlarına başvurulabilir. Hangi operasyonun kullanılacağı kanserli dokunun boyutu ve bulunduğu konuma göre değişkenlik göstermektedir. Cerrahi operasyonlarını takip eden dönemde cerrahi dışı tedavi uygulamalarıyla tedavi süreci devam etmektedir.
Laparoskopik cerrahi uygulamaları, kapalı olarak gerçekleştirilen cerrahi operasyonları anlatmaktadır. Geleneksel yöntemlerde büyük kesiler açarak, bu büyük kesiler üzerinden içerideki dokulara ulaşılmaktaydı. Ancak laparoskopik yöntemlerin keşfedilmesiyle birlikte, küçük kesiler aracılığıyla ameliyat gerçekleştirilecek bölgeye ulaşmak mümkün oldu. Böylece düşük yan etki ile yüksek başarı ihtimali ortaya çıktı.
Laparoskopik cerrahi uygulamalarında ufak kesiler açılır ve bu kesilerin sunduğu kanal vasıtasıyla içeriye tüpler yollanır. Laparoskop olarak da isimlendirilen bu cihazlar, ucunda çeşitli cerrahi aletlerin takılabileceği sistemler içermektedir. Doktor ihtiyaç duyduğu ameliyat malzemelerini bu tüpün içinden, tüpün ucuna yollayarak kapalı bir şekilde ameliyatı gerçekleştirmektedir. Laparoskopi yönteminde kullanılan tüplerin ucunda ışık mekanizması ve kamera da bulunmaktadır. Görüntü aktif olarak ekrana aktarılır ve operatör doktor tamamen kendi kontrol ettiği bu tüpler üzerinden yolladığı cerrahi enstrümanlar ile operasyonu gerçekleştirir. Laparoskopik yöntemler geleneksel ameliyatlara göre oldukça büyük faydalara sahiptir. Daha önce tüm karın duvarında kesi açmak gerekirken, laparoskopik yöntemlerle sadece birkaç küçük kesi ile çok sayıda ameliyat başarıyla gerçekleştirilmektedir.
Laparoskopik Nefrektomi uygulaması, kanserli doku bulunan böbreğin çevresindeki yağ dokusuyla birlikte tamamen dışarıya alınması işlemidir. Kanserli dokunun daha ileri seviyelerde olduğu durumlarda başvurulan teknik Laparoskopik Nefrektomi işlemidir. Geleneksel yöntemlerde karın duvarını tamamen kesmek gerektiği için Laparoskopik Nefrektomi uygulaması oldukça düşük yan etkiler ve kısa ameliyat süresi sunar. Çünkü oldukça küçük kesiler üzerinden işlem gerçekleştiren operatör, bu küçük kesiler üzerinden operasyonu tamamlar ve hastanın hayat kalitesi çok daha az düşer. Laparoskopik Nefrektomi uygulaması genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Uygulama esnasında kanserli dokunun konumuna göre hasta yan veya sırt üstü yatırılabilir. Daha sonra açılan küçük kesiler üzerinden operasyon başlar.
Parsiyel Nefrektomi operasyonu ise evre olarak henüz tüm böbreğin alınmasına ihtiyaç duyulmayan böbrek kanseri durumlarında başvurulan cerrahi uygulamadır. Tek böbrek fonksiyonel olarak insan sağlığının sürdürülmesi için yeterli olsa bile, kanserli dokunun alınarak böbreği korumak mümkünse bu yol tercih edilir. Parsiyel Nefrektomi uygulaması da tıpkı Laparoskopik Nefrektomi gibi küçük kesiler üzerinden gerçekleştirilmektedir. Uygulama genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Operasyon sırasında öncelikle böbreğe giden kan akışı durdurulur ve yeri önceden tespit edilmiş kanserli dokunun, böbrek dokusu korunarak dışarıya alınması gerçekleştirilir. Daha sonra böbrek fonksiyonlarının devamlılığını sağlayacak işlemler yapılır ve ameliyat sonlandırılır.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.