Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Vücudun en büyük atardamarı olan aortun hastalıkları orta ve ileri yaş grubunda daha sık görülür. Başlıca iki tip cerrahi aort hastalığı vardır. Biri anevrizma diğeri ise diseksiyondur. Aort duvarının zayıflayarak, ileri derecede genişlemesi ve balonlaşmasına aort anevrizması denir. Daha çok yüksek tansiyonlu kişilerde görülen aort diseksiyonu ise basınçlı kanın damar duvarını oluşturan doku katları arasına girmesidir.
Bu her iki hastalık zamanında saptanıp ameliyat edilmezse damar duvarının yırtılması ile çok ciddi kanamalar gelişebilir ve hayati tehlike yaratır. Bu durumda yüksek riskli de olsa acil girişim ile sağkalım mümkün olabilir.
Göğüs ve karın boşluğunda ilerleyen ve vücuttaki bütün organların kanlanmasını sağlayan aort damarının değişik bölümleri için farklı ameliyat yöntemleri vardır. Bunlardan en özellikli olanı beyin damarlarının çıktığı arkus denen aort bölümüne yönelik ameliyatlardır. Beyin dolaşımı normal sıcaklıktaki ( 37 derece) bir kişide birkaç dakikadan fazla durdurulamaz. Beyne zarar vermeden bu bölgedeki damarlarda ameliyat yapabilmek ya özel suni dolaşım yöntemleri uygulamak ya da hastayı kalp-akciğer makinasıyla yaklaşık 15 dereceye soğutmak, beyin ve vücut kan dolaşımını yaklaşık yarım saat kadar durdurmakla mümkün olur. Hastalar daha sonra ısıtılarak ameliyat sonlandırılır.
Asendan aort dışındaki bölgelere kasık damarından girilerek kaplı stent koyma yöntemi (EVAR: Endovasküler aort replasmanı) anatomik özellikler elverişli ise uygulanabilir.
Cerrahi ekibimiz, aort kökü, çıkan aort, aort arkı, inen aort, torakoabdominal aort ve abdominal aorta ait hastalıkların cerrahi tedavisi ve EVAR uygulaması konusunda deneyimlidir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.