Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Çocuk Psikiyatrisi, henüz küçük yaştan itibaren olası psikiyatrik problemlerin tanı ve tedavisini gerçekleştirmektedir. Çok sayıda çocuk hastalıkları branşı, fizyolojik problemler üzerine henüz anne karnındayken tanı ve tedavi uygulamaları geliştirmektedir. Psikolojik problemler de fizyolojik problemler kadar önemlidir, çünkü psikolojik problemlerin tüm hayatı etkileme ihtimali oldukça fazladır. Çocuk Psikiyatrisi, bebeklik ve çocukluk döneminden 18 yaşına kadar olan dönemde çocukların psikolojik sağlığını korumak ve mevcut sorunlarını iyileştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.
Çocuk gelişiminde bebeklik, çocukluk ve ergenlik çağının önemi oldukça büyüktür. Çocuk psikiyatrisi bu dönemde ortaya çıkan problemleri incelediği gibi, psikolojik olarak sağlıklı bireylerin yetişmesine de katkı sağlamaktadır. Bu dönem karakterin şekillendiği, yetişkinlik döneminin temellerinin atıldığı bir süreci kapsamaktadır. Hayat boyu yaşanan psikolojik problemlerin birçoğunun çocuk yaşta gerçekleşen travmalardan kaynaklı olması, Çocuk Psikiyatrisinin ne denli önemli olduğunu bir kere daha kanıtlamaktadır. Çocukların bu dönemde karakter gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için psikolojik olarak sağlıklı olmaları gerekmektedir. Kalıcı veya geçici psikolojik problemler neticesinde değerlendirildiği takdirde Çocuk Psikiyatrisi, uyguladığı tanı ve tedavi uygulamaları ile hayat boyu yaşam kalitesini artıracak çalışmalar gerçekleştirmektedir.
Çocukluk ve ergenlik çağında fizyolojik olduğu kadar psikolojik olarak da sürekli bir gelişim ve farkındalık hali söz konusudur. Dolayısıyla bu yaşlarda yaşanan bir özgüven, anksiyete ya da farklı psikiyatrik problemler, yetişkin hayatta yaşananlara göre çok daha etkili ve kalıcı olabilir. Bu süreçte Çocuk Psikiyatrisi kapsamında yapılan çalışmalar gözlem ve tedavi süreçleri içererek olası problemlerin yok edilmesini ve mevcut sorunların iyileştirilmesini amaçlar. Çocukluktan ergenliğe ve oradan yetişkinliğe giden adımlarda gelişim döneminin etkileri ile beraber gençler her geçen dönemde farklı hissiyatlar içinde olabilirler. Bu gelişim sürecinin Çocuk Psikiyatrisi kapsamında takip edilmesi, daha sağlıklı bireylerin yetişmesine ve yaşam kalitesi açısından daha mutlu hayatların yaşanmasına olanak tanıyacaktır.
Çocuk Psikiyatrisi kapsamında aileye danışmanlık verilir, çocuğun etkilenebileceği olumsuz durumlar nezdinde farkındalık çalışmaları yapılır, mevcut problemlerin tanısı gerçekleştirilir ve ihtiyaç duyulan tetkikler yapılır. Medikal tedavi, psikoterapi, aile terapisi ve yönlendirmesi, oyunlaştırma uygulamaları, çocuk ekip çalışması uygulamaları ve ihtiyaç duyulduğunda hastanede yatış gibi seçenekler üzerinden tedavi planlaması gerçekleştirilmektedir.
Çocuk Psikiyatrisi, psikolojik faktörler üzerinden çok sayıda hastalığın tanı ve tedavisini gerçekleştirmektedir. Depresyon, dikkat ve konsantrasyon problemleri, hiperaktivite, kendine zarar verme eğilimleri, intihar, travma, davranış bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluklar, anksiyete, kişilik problemleri, uyku problemleri, arkadaş ve çevre problemleri, aile ile yaşanan problemler, öğrenme bozuklukları, okul reddi ve sınav kaygısı, tik problemleri, tuvalet alışkanlığı problemleri, zeka problemleri, şizofreni, bipolar bozukluk, cinsel gelişim problemleri, dissosiyatif bozukluklar, sebebi bulunamayan ağrılı yakınmalar, otizm, internet bağımlılığı, kötü alışkanlıklar Çocuk Psikiyatrisi kapsamında sıklıkla tanı ve tedavisi gerçekleştirilen hastalıklar olarak sıralanabilir. Her biri için farklı bir tanı süreci ve tedavi yöntemi bulunmaktadır.
Çocuk Psikiyatrisi, medikal tedavi, psikoterapi başta olmak üzere yukarıda sayılan çok sayıda tedavi uygulamasına sahiptir. Ancak tedavi uygulamalarından önce çeşitli testler ve tetkiklerle tanı uygulamalarına başvurulmaktadır. Bunlar arasında Peabody Resim Kelime Testi, Kent EGY Testi, Gesell Gelişim Figürleri Testi, Dil Konuşma Tedavileri, Ergoterapi Uygulamaları, Duyu Bütünleme Kliniği, Oyun Terapileri, Zeka Testleri, Gelişim Değerlendirme Testleri, Semptom Değerlendirme Uygulamaları, AGTE testi, Rorschach Testi, MMPI Testi, WISC’R Testi, Denver II Gelişim Testi, Okul Olgunluğu Testi, R.B Cattel Testleri, Dikkat-Performans testleri, Porteus Labiren Testi ve Koppitz İnsan Çizim Testi yer almaktadır.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.