Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Sinir monitörizasyonlu tiroid ve paratiroid cerrahisi, tiroid ve paratiroid cerrahi uygulamalarında ses tellerini koruyan ve ses kısıklığını önleyen bir yöntemdir. Endokrin cerrahisi kapsamında gerçekleştirilen tiroid cerrahisi ve paratiroid cerrahisi çok sayıda hastanın sağlığına kavuşması için oldukça önemli operasyonlardır. Ancak bu operasyonlar farklı yan etkiler doğurarak istenmeyen negatif sonuçların doğmasını sağlayabilir. Bu noktada sinir monitörizasyonlu gerçekleştirilen tiroid ve paratiroid cerrahilerinde başta ses kısıklığı olmak üzere sesle alakalı problemlerin önüne geçmek amaçlanmaktadır.
Tiroid ve paratiroid cerrahisi endokrin bezler olarak bilinen tiroid ve paratiroid bezlerinde gerçekleştirilen uygulamaları kapsamaktadır. Bu bezler çeşitli hormonlar salgılayarak direkt olarak kan dolaşımında rol oynarlar. Ancak çeşitli nodüller, nodüler guatr, hücre anomalileri ve kanser, adenom ve hiperplazi gibi problemler neticesinde endokrin bezlerde yani tiroid ve paratiroid bezlerinde hastalıklar oluşabilir. Bu kapsamda çeşitli görüntüleme yöntemlerinden yararlanmak ve ek tetkikler yapmak gerekir. Yaşanan durum tespit edildikten sonra da cerrahi uygulamalar kapsamında tedavi gerçekleştirilir. Günümüzde ilerleyen modern tıp uygulamaları ve tıp teknolojileri sayesinde tiroid ve paratiroid cerrahisi çok daha başarılı bir şekilde gerçekleşmektedir. Oldukça küçük kesilerle ve genelde kapalı, laparoskopik şekilde gerçekleştirilen cerrahi uygulamalar, sinir monitörizasyonu gibi tekniklerle daha düşük yan etkiye sahip olmaktadır. Böylece cerrahi operasyon daha güvenli hale gelir ve hastanın hayat kalitesinde minimum azalma gerçekleşir.
Tiroid bezi vücut için oldukça önemli olan T3 ve T4 hormonlarını salgılamak ile görevlidir. Oldukça küçük bir bez olmasına karşın vücut metabolizmasını ayakta tutacak hormonları salgılayarak büyük bir görevi yerine getirir. Tiroid bezinde meydana gelen çeşitli problemler, tiroid bezinin normal çalışma potansiyelinden hızlı ya da yavaş çalışması hormon dengesini etkileyebilir. Böylece çeşitli organlar ve vücut sistemleri de etkilenebilir. Sonucunda çok sayıda hastalıkla karşı karşıya kalmak mümkündür. Tiroid bezi problemleri çok sayıda farklı tanı uygulaması kapsamında ortaya çıkarılabilir. Ardından tedavi uygulamalarına başlanır. Yaşanan problem neticesinde çeşitli tedavi yöntemlerine başvurulabilir. Tiroid bezi için cerrahi uygulamalara sıklıkla başvurulmaktadır.
Paratiroid bezi vücudumuzun en ufak parçalarından biridir ve tiroid bezinin hemen yanında konumlanmıştır. Paratiroid bezi dört parçadan oluşmaktadır. Paratiroid bezinin ana işlevi kandaki kalsiyum değerini dengelemektir. Paratiroid bezlerinde yaşanan problemler, paratiroid bezlerinin normal kapasitesinin üzerinde veya altında çalışması başka kalp damar sağlığını ve daha sonra böbrekleri etkileyebilir. Böylece çok sayıda hastalık ortaya çıkabilir. Paratiroid bezi çeşitli tanı yöntemleri ile incelenerek mevcut problem keşfedilebilir. Mevcut problem neticesinde cerrahi uygulamalara başvurarak tedavi çalışmaları gerçekleştirilebilir.
Sinir Monitörizasyonlu Tiroid ve Paratiroid Cerrahisi
Sinir monitörizasyonlu tiroid ve paratiroid cerrahisi, bu cerrahi uygulamaların daha güvenli bir şekilde gerçekleştirildiği yöntemdir. Tiroid hastalıklarında özellikle de hücre anomalisi yani kanser tespiti durumlarında cerrahi uygulamalar yaygın olarak kullanılmaktadır. Tiroid cerrahi uygulamaları çok sayıda farklı yöntemle gerçekleşse dahi cerrahi teknikler birbirine benzerlik gösterir. Bu noktada tiroid dokusundan ne kadar bir miktarın dışarıya alındığı farklılık gösterir. Tiroid cerrahisi öncesi baş ve boyun muayenesi başta olmak üzere çok sayıda tetkikle süreç analiz edilmelidir. Tiroid fonksiyon tetkikleri muhakkak yapılmalıdır.
Tiroid ve paratiroid cerrahisi öncesi sintigrafi, yüksek rezolüsyonlu ultrason, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans, PET, PET/BT gibi tanı uygulamalarına başvurulabilir.
Paratiroid cerrahi uygulamasında çoğunlukla genel anestezi tercih edilir. Çok sayıda farklı yöntem bulunsa dahi her biri ufak farklar içerir ve çoğunlukla bilateral eksplorasyon kullanılır. Bu şekilde ihtiyaç duyulan cerrahi işlem paratiroid bezleri üzerinde gerçekleştirilir ve kalsiyum dengesinin sağlanması amaçlanır.
Tiroid ve paratiroid cerrahisinde sinir monitörizasyonu sürecin daha güvenli hale gelmesini sağlar. Bu cerrahi girişimlerde özellikle ses telleri ciddi risk altına girmektedir. Bunun sebebi ses tellerini uyaran sinirlerin oldukça hassas noktalarda yer almasıdır. Sinir monitörizasyonu burada bulunan sinirlerin tespiti ve güvenliği için başvurulan bir yöntemdir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.