Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Hematospermi hastalığı boşalma esnasında dışarı çıkan menide sperm dışında kan görülmesi hastalığıdır. Meni içinde sperm ve spermi koruyucu sıvı maddeler içermektedir. Ancak hematospermi hastalığı gerçekleştiği zaman menide sperm ve koruyucu sıvılara ek olarak kan da görülmektedir.
Hematospermi hastalığı çoğunlukla cinsel aktivite esnasında fark edilmektedir. Cinsel ilişki esnasında kondom kullanıldığı takdirde kondom içine akan spermin rengi rahatlıkla fark edilebilir. Kondom içinde kırmızı ya da koyu renkli, kanlı yapılar gözlenirse hematospermi hastalığı baş göstermiş olabilir. Dolayısıyla bu esnada vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmak gerekmektedir. Hematospermi hastalığı aynı zamanda kondom gibi korunma yöntemleri yoksa ilişki sonrası kanlı bir akıntı geldiğinde de ortaya çıkabilir.
Mastürbasyon üzerinden keşfedilmesi de mümkündür. Bu tip problemleri ciddiye almak ve arada bir de olsa takip etmek gerekir. Bu sayede erken teşhisle tedavi süreci hızla başlatılabilir.
Hematospermi hastalığı çoğunlukla iyi huylu bir hastalık olarak gelişmektedir ve bu durumlarda çok tehlikeli problemler oluşturmaz ancak tam tersi de olabilir.
Hematospermi hastalığı çok sayıda farklı hastalık, operasyon ya da ilaç üzerinden gerçekleşebilir. Bazı kanser türleri, prostat, sperm kanalları ve testis hastalıkları, idrar kesesi gibi çok sayıda problem üzerinden hematospermi gelişebilir.
Hematospermi hastalığının oluşumunda en çok etkisi olan hastalıklardan bir tanesi prostat iltihabı yani prostatit hastalığıdır. Bakteriyel kökenli gelişen prostat iltihabı ileri evrelerinde hematospermi oluşumu da gerçekleştirebilir.
Prostat kanseri de hematospermi oluşumunu tetikleyebilir. Aynı zamanda farklı faktörler üzerinden hematospermi geliştiyse, bu hastalık prostat kanseri oluşumunu da tetikleyebilir. Birbirinin oluşumunda role sahip olabilen bu hastalıklar fark edildiği takdirde vakit kaybetmeden tedavi süreci başlatılmalıdır.
Mesane kanseri de tıpkı prostat kanseri gibi hematospermi rahatsızlığına sebep olabilir. Ancak risk faktörü prostat kanseri kadar yüksek değildir.
Kanser temelli hastalıklar ve hematospermi arasında bir ilişki olabilir. Dolayısıyla bu problemler fark edildiği takdirde taramalar yapılmalı, görüntüleme yöntemlerine başvurulmalı ve hastalığın karakteristik yapısına dair derin inceleme yapılmalıdır. Risk grubunda olan kişilerin genel taramalarını eksik etmemesi gerekmektedir.
Hematospermi hastalığı tedavi süreci hasta özelinde yapılan değerlendirme ile başlamaktadır. Hematospermi hastalığının temeli olan rahatsızlık araştırılmalıdır. Bunun için öncelikle hastayı dinlemek ve fiziksel muayene yapmak gerekir. Bu noktada hastanın yaşı, yaşadığı problemin boyutu ve kan gelme durumunun ne sıklıkla tekrarladığı oldukça önemlidir.
Hematospermi hastalığında tedaviye başlangıç genelde antibiyotik tedavisi ile gerçekleştirilmektedir. Antibiyotik tedavisinin süresi ve hangi dozda uygulanacağı hastalığın boyutu ile ilişkilidir. Bazı durumlarda lazer tedavisine başvurmak gerekebilir ve ileri seviye problemlerde cerrahi süreçler tercih edilebilir. Bu karar üroloji branşı tarafından hastalığının nedenine bağlı olarak verilmelidir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.