Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Gebelik ve emzirme dönemi beslenme desteği anne ve bebek sağlığı için titizlikle planlanması gereken dönemleri ifade etmektedir. Her iki dönemde de tüketilen gıdaların faydalı besin değerleri içermeleri çok önemlidir. Annenin ve bebeğin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve çok sayıda önemli maddenin bu dönemlerde sağlıklı bir şekilde vücuda alınması gerekmektedir. Annenin gebelik sonrası sağlığı ve yeni doğacak çocuğun tüm hayatı ve gelişimi için gebelik ve emzirme dönemi beslenme desteğinin önemi büyüktür. Dolayısıyla gebelik ve emzirme döneminde anne adaylarının sağlıklı tedavi planları kapsamında hareket etmeleri önerilmektedir.
Gebelik dönemi beslenme desteği en kritik bölümlerden birini oluşturmaktadır. Çünkü bu evredeyken henüz bebek anne karnında gelişim halindedir. Dolayısıyla tüm gıda ihtiyacı annenin tükettiği besinler üzerinden gerçekleşmektedir. Gebelik dönemi süresince anne adaylarının yalnızca ihtiyaç duydukları kaloriyi doldurmaları yeterli olmaz. Seçilen gıdaların faydalı gıdalar olması önceliklidir. Aynı zamanda amaç yalnızca kalori doldurmak değil, besin değeri yönünden zengin gıdalar tercih etmektir. Tüketilen bir gıdanın kalorisinden ziyade ortaya koyduğu besin değerleri hem anne hem de bebek için oldukça önemlidir.
Gebelik dönemi beslenme desteğinde planlama yapılırken çok sayıda faktör hesaba katılmalıdır. Burada annenin mevcut kilosu, buna bağlı olarak günlük enerji ihtiyacı ve tüketmesi gereken kalori hesaplanmalıdır. Vücut analizi kapsamında daha detaylı bilgilere ulaşmak ve bu bilgiler ışığında bu süreci planlamak mümkündür. Aynı zamanda vücut analizi yaparak annenin tüketmesi gereken kalori miktarı planlaması da yapılabilir. Tüketilecek kalori gebeliğin ilk dönemleriyle son dönemleri arasında farklılık gösterebilir dolayısıyla sürecin devamlı takip ve planlama ile yürütülmesi gerekmektedir. Beslenme desteği kapsamında anne adayının tüketeceği kalori miktarı ve bu kaloriyi nasıl besin değerleri üzerinden alması gerektiği belirlenebilir. Anne adaylarının gebelik döneminde hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlığı için vitamin ve mineral yönünden zengin gıdalar tüketmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda tutarlı ve dengeli karbonhidrat, yağ ve protein tüketimiyle sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanılmalıdır. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde artan enerji ihtiyacı kapsamında anne adaylarının da gıda tüketiminde değişiklikler meydana gelmelidir.
Kalori yönetimi gebelik döneminin hassas noktalarından biridir. Gebeliğin ilk döneminde annenin mevcut kalori ihtiyacını tamamlaması gerekirken, gebeliğin ikinci ve üçüncü evresinde kalori ihtiyacı artacaktır. İkinci dönem için ortalama 300, üçüncü dönem için ise ortalama 500 kalori artışı gözlenebilir. Elbette bu kalorinin hangi besin değerleri çerçevesinde doldurulması gerektiği çok önemlidir. Vitamin ve mineral yönünden zengin olmakla birlikte dengeli karbonhidrat, yağ ve protein tüketimi doğuma kadar devam ettirilmelidir. Süreç bol su tüketimi ile muhakkak desteklenmelidir.
Gebelik döneminde anne adayının bazı sindirim sistemi problemleri yaşaması doğal olarak karşılanır. Ancak beslenme desteği ile süreç titizlikle yönetildiğinde bu tip problemler etkisini minimumda hissettirecektir.
Emzirme dönemi beslenme desteği bebeğin anne sütü ile gıda tüketimini devam ettirdiği dönemi kapsamaktadır. Doğum gerçekleştiği için rehavet yaşanmamalı, hem anne hem bebek sağlığı için emzirme döneminde de sağlıklı bir beslenme alışkanlığı devam ettirilmelidir. Anne sütü bebeğin yalnızca beslenmesi için değil, gelişimi ve tüm hayatı için direkt olarak etkiye sahiptir. Emzirme dönemi beslenme alışkanlıkları ile anne sütü de doğrudan ilişkilidir. Dolayısıyla annelerin vitamin ve mineral yönünden zengin gıdaları tercih etmeleri ve dengeli karbonhidrat, protein, yağ tüketimini devam ettirmeleri sürecin başarıyla yönetilmesi açısından oldukça önemlidir. Emzirme döneminde acilen kilo vermeye çalışmak yerine sağlıklı olmayı amaçlamak öncelik haline getirilmelidir.
Emzirme dönemi beslenme desteğinde beslenme unsurlarının başarılı bir şekilde organize edilmesi yeterli olmaz. Süt üretimi için annenin bol miktarda sıvı tüketmesi de gereklidir. Kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde, sağlıklı bir formülle süreç yönetilmelidir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.