Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Laparoskopik akalazya cerrahisi, oldukça nadir görülen bir yemek borusu hastalığı olan Akalazya tedavisinde kullanılır. Akalazya hastalığı çok nadir bir şekilde ortaya çıktığı gibi ilk evrelerde tanı koymak da bir o kadar güçtür. Hastalığın beraberinde getirdiği yakınmalar hastanın hayat kalitesinde büyük düşüşe neden olabilir. En çok gözlenen belirti yutma, yutkunma güçlükleridir. Akalazya hastalığının tanısında bilgi alışverişi, akciğer grafisi, endoskopi ve ek görüntüleme teknikleri kullanılmaktadır. Tedavi uygulamaları arasında medikal tedavi, botoks uygulaması ve cerrahi uygulamalar gibi farklı seçenekler bulunmaktadır.
Laparoskopik Akalazya Cerrahisi, Akalazya hastalığında başarılı sonuçlar ortaya koyan bir yöntem içermektedir. Kapalı bir şekilde gerçekleştirilen ameliyat ile birlikte Akalazya tedavisi gerçekleştirilir ve komplikasyon yaşanmadan süreç tamamlanabilir.
Akalazya hastalığı hemen hemen her yaş grubunda hastada ortaya çıkmaktadır. Yutkunma kabiliyetine zarar veren bu hastalık görüldüğünde, sıvı ve katı gıdaları yutmak zorlaşır. Yutma ve yutkunma aktivitesinin sonunda acı ve ağrı duyulabilir. Üstelik yutulan gıdalarda özellikle sıvıların geri gelmesi durumu da yaşanabilir. Akalazya hastalığı yemek borusunda farklı bulgularla ortaya çıkabilir. Bu problemlere bağlı olarak yemek yeme problemleri, iştah kaybı gibi sorunlar doğabilir ve hasta kilo kaybı yaşayabilir.
Akalazya hastalığının tanı uygulamaları öncelikli olarak bilgi alışverişi ile başlar ve akciğer grafisi ile devam eder. İhtiyaç duyulursa ileri seviye yemek borusu görüntüleme tekniklerinden ve endoskopik incelemelerden yararlanılabilir. Böylece daha kapsamlı tanı süreci geçirilir.
Akalazya tedavi uygulamaları arasında farklı yöntemler bulunmaktadır. İlk olarak medikal tedavi gerçekleştirilebilir. Ancak medikal tedavi çoğu zaman problemin şiddetini azaltmak üzerine kurgulanmaktadır ve zamanla etkileri ortadan kalkar. Akalazya hastalığı ile ortaya çıkan yakınmaları ortadan kaldırmak, hastanın hayat kalitesini yükseltmek amaçlanır. Medikal tedaviye ek olarak Botulinum Toksin enjeksiyonu yani botoks uygulaması, Pnömotik Dilatasyon ve çeşitli cerrahi uygulamalardan yararlanılabilir. Cerrahi uygulamalar açık yani geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilebilir ancak minimum yan etki ile yüksek başarı imkanı tanıyan laparoskopik yöntemler daha çok kullanılmaktadır. Laparoskopik akalazya cerrahisi, akalazya hastalığının kapalı yöntemlerle gerçekleştirilen operasyonudur.
Laparoskopik cerrahi uygulamaları, geleneksel yöntemlere alternatif olarak modern tıp teknikleri ve tıp teknolojileri eşliğinde gerçekleştirilen ameliyatlardır. Geleneksel yöntemlerde büyük kesiler açmanın beraberinde getirdiği sayısız dezavantaj bulunmaktadır. Kanama ve enfeksiyon riski, anestezi uygulamasındaki farklılık, uzun ameliyat süreleri ve en önemlisi uzun süren iyileşme süresi bu kapsamda sıralanabilecek dezavantajlar arasındadır. Bu yöntemlerle hastalar uzun süre gündelik hayattan uzak kalıyorlar ve hayat kaliteleri büyük oranda düşüyor.
Laparoskopik cerrahi uygulamaları ile beraber Akalazya gibi hastalıklar da dahil olmak üzere çok sayıda hastalıkta cerrahi süreç çok daha rahat atlatılabiliyor. Hastaların laparoskopik uygulamalar ile beraber kısa sürede iyileşmesi mümkün. Bunun sebebi operasyonların kapalı bir şekilde, 4-5 adet kesi üzerinden gerçekleştirilmesi. Laparoskop ismindeki cihaz, ucunda ışık ve kamera sistemi bulunan manevra kabiliyetine sahip bir tüpten oluşuyor. Bu cihazı opere eden doktorlar tüp içinden ihtiyaç duydukları ameliyat gereçlerini yollayarak cerrahi işlemi gerçekleştirebiliyorlar.
Laparoskopik Akalazya Cerrahisi, hastalığın hiçbir tedaviye yanıt vermediği durumda uygulanan yüksek başarı oranına sahip bir ameliyattır. Laparoskopik cerrahi anestezi altında gerçekleştirilir ve küçük kesiler üzerinden cihaz kolları ameliyat bölgesine yollanır. Burada yemek borusu üzerindeki kas tabakalarında kesiler açılır ve reflüyü ortadan kaldırması için bariyer uygulaması yapılır. Laparoskopik Akalazya cerrahisi ortalama 2 saat sürmektedir. Laparoskopik akalazya cerrahisinde başarı oranı yüksektir ve uygulama doğru şekilde yapılırsa hastalığın tekrarlama riski oldukça düşüktür. Gerçekleştirilen cerrahi müdahale kapsamında mide içeriğinin tekrar yemek borusuna kaçmaması sağlanır. Bu şekilde yemek borusu sağlığı korunur ve belirtiler ortadan kalkar.
Laparoskopik akalazya cerrahisinin ardından hastalar 1 gün içinde taburcu olabilir; kapalı yöntemlerdeki minimum yan etki ve hızlı iyileşme hızı sayesinde kısa sürede gündelik yaşamlarına geri dönebilirler.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.