Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Solunumsal yoğun bakım ve uygulamaları, hastalar için oldukça kritik anlarda onların sağlıkları ve hayat kaliteleri için çok sayıda farklı tekniği içermektedir. Yoğun bakım ünitesinde alınan hastalar ağır ameliyatlar geçirmiş olabilir ya da yaşanan şiddetli travmalar sonucunda müşahede altında olabilir. Yoğun bakım ünitesine alınan hastaların çok sayıda hayati değeri sürekli olarak takip edilmektedir. Bu noktada yapılan takip, hastanın mevcut problemini iyileştirmek ve kontrol altında tutmak, hastanın yakınmalarını azaltmak ve hayat kalitesini yükseltmek, en önemlisi hastanın kritik bir durumu söz konusuysa onun sağlığını daima iyi seviyelerde tutmak amacını taşımaktadır. Yoğun bakım ünitesinde solunumsal yoğun bakım ve uygulamaları, bu bağlamda değerlendirildiğinde kritik işleve sahip bir dizi uygulama içermektedir. Solunumsal yoğun bakım uygulamalarında özellikle hastanın solunum problemlerinin takibi ve iyileştirilmesi gerçekleşmektedir. Hastanın solunumsal bir problemi yoksa bile mevcut problemi ışığında rahat solunum gerçekleştirmesi için tüm çalışmalar yapılmaktadır. Bunun için öncelikli yapılan uygulama oksijen maskesi ile düzenli olarak hastanın rahat nefes almasını sağlamaktır.
Solunumsal yoğun bakım ve bu kapsamda uygulanan tedavi uygulamaları günümüz modern tıp teknikleri ve tıp teknolojileri kapsamında oldukça ileri bir seviyeye ulaşmıştır. Bu kapsamda yalnızca hastaların hayat kalitelerini artıracak çözümler değil, direkt olarak tedavi olarak görülebilecek bir dizi uygulama hayata geçmiştir. Elbette solunumsal yoğun bakım tedavi uygulamalarının, yoğun bakım ünitesinde hastanın ihtiyaç duyacağı şekilde organize edilmesi gerekmektedir.
Yoğun bakım ünitesinde, solunumsal yoğun bakım tedavi uygulamaları kapsamında akciğeri tam potansiyelinde çalışmayan hastalara çeşitli müdahaleler yapılmaktadır.
Solunumsal yoğun bakım uygulamalarında yapılan teknikler hasta özelinde çok sayıda fayda ortaya çıkarmaktadır. Yukarıda sayılan uygulamaların birçoğu hastanın daha rahat solunum gerçekleştirmesi için yapılmaktadır. Bu noktada hastanın solunum problemi geçene kadar solunumu rahatlatmak ana amaçtır.
Pozitif hava yolu basıncı gerçekleştirildiğinde atelektazinin önlenmesi mümkün hale gelir. Böylece problemi kontrol altına almak ve iyileştirmek mümkün olabilir. Postüral drenaj uygulaması ile santral hava yolu mobilizasyonu sağlanmaktadır. Böylece hava kanallarının temizliği gerçekleştirilir ve daha sağlıklı solunum yapma imkanı oluşur. Mekanik ventilasyon sayesinde akciğer volümü artırılabilir. Hastanın yaşadığı solunum problemi düzelene kadar bu şekilde hasta solunum süreci desteklenebilir. Aralıklı pozitif basınç ile spontan solunum problemi olan hastaların solunum problemleri düzeltilebilir. İnsentif spirometre ile nefes alma problemlerinde iyileşme meydana gelmektedir. Pozisyonlama uygulamalarının tamamı akciğer volümünün güçlendirilmesi için oldukça önemlidir. Nemlendirme tedavisi hava kanallarındaki nem dengesini gerçekleştirmek için, oksijen tedavisi ise hipoksi problemini ortadan kaldırmak için yararlanılan uygulamadır.
Solunumsal yoğun bakım ve uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar yaşanabilecek tüm komplikasyonlara hazırlıklı olunmasını sağlar. Yoğun bakım ünitesi süreç yönetiminde hamle avantajı kazandıran bu teknikler hastanın yaşadığı problem özelinde kombine edilebilir veya oluşan komplikasyonlara acil olarak bu tekniklerle müdahale edilebilir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.