Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.
Saç dökülmesi genetik, hormonal değişiklikler, tıbbi durumlar ya da yaşlanma gibi çeşiti faktörler nedeniyle görülebilir. Saçlar kişinin fiziksel görüntüsünde önemli bir rol oynar; özgüvenleri ve psikolojileri üzerinde etkilidir. Saç dökülmesi dönemsel olabilir, ne kadar süreceği altta yatan nedene bağlı olarak değişiklik gösterir. Stres, özellikle kanser tedavisi sırasında kullanılan ilaçlar, saç derisinde ortaya çıkan hastalıklar ya da genetiğe bağlı olarak ortaya çıkan kıl köklerinde azalma gibi farklı nedenlerle saç dökülmesi görülebilir. Saç dökülmesinin erkeklerde görülme ihtimali kadınlara kıyasla daha fazladır.
Saç mezoterapisi var olan saçların gücünü ve kalitesini arttırmak, saç dökülmesini durdurmak ve yeni saçların çıkmasını sağlamak için başvurulan bir tedavi yöntemidir. İşlem çeşitli vitamin enzim, hormon ya da bitki özlerinin enjeksiyonunu içerir. Enjekte edilen maddelerin standart bir karışımı yoktur. Kişinin durumuna göre seçilen ilaç karışımları özel iğne ve özel teknikler ile cilde enjekte edilir. Saç mezoterapisi uzman hekim eşliğinde yapıldığında oldukça etkili ve güvenli bir işlemdir. İlk uygulamadan yalnızca birkaç hafta sonra saçların canlandığı gözlemlenir. Mezoterapiyi belli aralıklarla uygulamaya devam etmek başarılı bir sonuca ulaşılması için kritik önem taşır.
Saçkıran öngörülemeyen saç dökülmesine neden olan yaygın bir hastalıktır. Stres, tiroid hastalıkları ve kansızlık gibi sağlık koşulları saçkırana neden olabilir. Tipik belirtisi saçlı derinin bir bölümde yama şeklinde görülen saç kaybıdır. Ancak bazı durumlarda daha şiddetli hale gelebilir; tüm kafa derisinde saç dökülmesine neden olabilir. Saçkıran hastalığı yaş ya da cinsiyet fark etmeksizin herkesi etkileyebilir ancak çoğu vaka 30 yaşından önce ortaya çıkar. Saçkıranın kesin tedavisi bulunmamaktadır. Saç köklerini uyarmak için çeşitli kremlere ya da kortizon takviyelerine başvurulabilir.
Kepek kafa derisinin pullar halinde kabarıp kopması ve saça karışması durumudur. Ölü deri hücreleri gün aşırı deriden atılmaktadır ancak bu durumun saçlı deride meydana gelmesi pulların fark edilmeden kaybolmasını önler. Kepek sorunu kişinin sağlığı için riskli olmasa da oldukça rahatsız edici ve tedavisi zor olabilir. Bazı durumlarda sebore veya seboreik dermatit gibi altta yatan sağlık sorunundan kaynaklanabilir. Kepek tedavisi cilt hücrelerinin çoğalmasının yavaşlatılarak kepeğin durdurulmasını amaçlar. Tedavi planı kişinin yaşına ve durumunun ciddiyetine bağlı olarak değişiklik gösterir. Kişinin yaşam tarzında yapacağı değişiklikler de durumun kötüleşmesinin önüne geçmede oldukça önemlidir.
Tırnak mantarı dermatofit adı verilen organizmalar tarafından oluşturulan ve özellikle yaşlı yetişkinlerde sıklıkla karşılaşılan bulaşıcı bir hastalıktır. Mantar enfeksiyonu ilerledikçe tırnak renginin bozulmasına, kalınlaşmasına ve parçalanmasına neden olabilir. Tırnak mantarının kendiliğinden iyileşmesi mümkün değildir. Doktor tarafından önerilen dozda ve süreyle verilen ilaçların kullanılması gerekir. Tırnak mantarının tedavisi yaklaşık 2 ila 3 ay sürmektedir.
Dolama tırnak çevresindeki ciltte bakterilerin üremesi sonucu görülen bir hastalıktır. Çoğu zaman Staphylococcus aureus cinsi bakteriler neden olsa da nadiren mantarlar ve virüsler de dolamaya neden olabilir. Enfeksiyonun nedenine bağlı olarak dolama hastalığı yavaş yavaş ilerleyebilir, haftalarca sürebilir ya da birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşebilir. Çoğu zaman kişi için riskli olmasa da tırnak etrafındaki ciltte başlayıp tırnak dibine, yan kısımlarına ve daha da ilerlerse tırnak altındaki yumuşak dokuya ilerleyebilir.
Dolama semptomlarının fark edilmesi kolaydır ve çoğu zaman kişinin cildine ya da tırnaklarına zarar verilmeden tedavi süreci başarılı bir şekilde tamamlanır. Herhangi bir iz kalmaması adına erken dönem tedavi edilmesi önemlidir.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.